Ниш-Крагујевац, 1. децембар 2020.

Подршка Норвешке прехрамбеном сектору у Јабланичком и Рашком округу

На конкурсу ће бити одабрано двадесет произвођача хране који ће узети учешће у активностима прилагођеним индивидуалним потребама сваког корисника.

Удружење ENECA и Развојни бизнис центар Kрагујевац (РБЦ) позивају сва заинтересована предузећа и предузетничке радње са територије Јабланичког и Рашког округа се пријаве за учешће у пројекту „Оснажени бизниси за запошљавање младих“, који подржава Kраљевина Норвешка кроз пројекат “Норвешка за вас - Србија”.

На конкурсу ће бити одабрано двадесет произвођача хране који ће узети учешће у активностима прилагођеним индивидуалним потребама сваког корисника. Предвиђени су врхунски бизнис тренинзи и професионална консултантска подршка за све бизнисе, учешће на међународном регионалном сајму произвођача хране за 10 бизниса (излагање на промотивном догађају биће реализовано у зависности од епидемиолошких мера); сертификација пословања за одговарајуће системе квалитета за 10 бизниса и покривање трошкова зарада за месец дана ангажовања најмање два млада практиканта.

Kорисници су у обавези да активно учествују у реализацији пројектних активности, и да најмање један запослени присуствује пројектним активностима. Одабрана предузећа и радње омогући ће праксу за два млада незапослена лица у трајању од једног месеца (трошкови обуке покривени од стране пројекта), док ће у току реализације пројекта запослити најмање једну особу које је претходно било на пракси.  

Kонкурс је отворен до 10. децембра 2020. године до 16 часова.

Смернице за подношење пријава, као и пријавни формулар могу се преузети са сајтова  www.eneca.org.rs и www.rbcentar.org, док сва питања у вези са процедуром пријављивања на конкурс можете поставити на број телефона 062/528-228 и 034/502-557 радним даном од 10 до 14 часова.