Нови Пазар, 26. август 2021.

Норвешка подршка предузећима у Новом Пазару за иновације

Краљевина Норвешка преко пројекта “Норвешка за вас - Србија”, пружила је подршку за 12 предузетника и малих предузећа, која су остварила своје иновативне идеје и унапредила производњу, захваљујући чему је 14 особа добило запослење.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и заменик амбасадора Краљевине Норвешке Геир Хакон Јохансен разговарали су данас о подршци коју је Краљевина Норвешка упутила Новом Пазару у последњих неколико година.

“Наше партнерство са Норвешком је изузетно конструктивно, а желео бих да посебно истакнем подршку Норвешке у унапређењу основне инфраструктуре и унапређењу иновативних капацитета и конкурентности локалних привредних субјеката, што је допринело запошљавању младих. Тако је Норвешка значајно допринела побољшању живота грађана Новог Пазара”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Кроз пројекат “Норвешка за вас - Србија”, подржано је девет предузетника и малих фирми да започну и унапреде своје пословање, кроз набавку опреме. У оквиру пројекта за подршку запошљавању младих, који је спровела организација ENECA, три фирме из Новог Пазара добиле су неопходну сертификацију и организовале пословне обуке за младе. 

“Наш фокус био је на доприносу решавању проблема незапослености, унапређењу конкурентности привреде и развоју инфраструктуре у мање развијеним подручјима Србије. Данас видимо врло опипљиве резултате наше подршке предузећима у њиховим напорима да различитим иновацијама прошире своја тржишта”, изјавио је заменик амбасадора Краљевине Норвешке Геир Хакон Јохансен.